Nieuws : En daar hebben we Vic weer !


Zondag stond in Libramont de jaarlijkse prijskamp van het "Cheval de Trait Ardennais" op het programma, met opnieuw meer dan 300 Ardenner trekpaarden blijft het een indrukwekkend gebeuren.   
Van familie Goosse kregen we de subtiele hint dat hun hengst, ons fokproduct Vic van 't Groenenbroek (°2007, moeder: Zita, vader: Buffalo) er in de rubriek Raçeurs zijn afstammelingen zou presenteren.
Gipsy du Monty, dochter van Vic, herinnerden we ons nog van vorig jaar toen ze met overmacht kampioene werd van de jaarlingen; ze is uitgegroeid tot een klassevolle tweejarige met sterke gangen die ze met opvallend veel houding toont. Ze behaalde dan ook opnieuw overtuigend de kampioenstitel in haar jaargang. Samen met 5 halfbroers en -zussen vormde ze een mooi lot dat een eerste categorie verkreeg. Vic zelf stond in ietwat schrale conditie, maar dat is zeker geen schande op dit moment van het jaar. Na het behalen van zijn eerste categorie, kon er ook nog een overtuigende ereronde van af!
Dankzij deze eerste premie mag Vic nu deelnemen aan de Nationale prijskamp (het behalen van deze premie is verplicht voor importhengsten uit het Belgisch Trekpaard stamboek).

Gelukkig is er Fleur
Veel fokkers hebben de voorbije maanden tegenslagen te verwerken gekregen in het veulenseizoen, en ook op het Groenenbroek bleven we dit jaar helaas niet gespaard. De merries stellen het gelukkig allemaal goed, maar Fleur is zo ons enige veulen in 2013. We zijn de voorbije jaren heel erg gespaard gebleven van ziektes en problemen, maar vroeg of laat krijgt iedereen zijn deel.

Het merrieveulen Fleur van Zita doet het uitstekend, ze groeit uitermate hard en is bijzonder aanhankelijk. Zelfs een bezoek van een klasje van 15 kleuters die nog net niet onder haar door kropen een dikke maand geleden, kon haar niet afschrikken!
Zita is niet opnieuw gedekt. Inmiddels is Noor al lange tijd terug thuis, drachtig. We wachten af en hopen dat ze begin april 2014 een gezond veulen van Kondor van 't Keerkenhof op de wereld zet! Myra is drachtig van Matteo van 't Rietenhof voor juni en op het resultaat bij Annelies is het nog even wachten.


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Het expressieve hoofd van VicOp zijn gemak doorheen het drukke publiek van de beursVicDe nog kleine, maar kwalitatief goede groep nakomelingen van VicVicVicGipsy du Monty - dochter Vic - kampioene 2jarigenGipsy du Monty - dochter Vic - kampioene 2jarigenGipsy du Monty - dochter Vic - kampioene 2jarigen

« ga terug