Nieuws : Chileens avontuur krijgt vervolg


In oktober plaatsten we op deze website een berichtje i.v.m. nieuwe foto's van onze hengst Lotus van 't Groenenbroek in Chili. Ook in dat mailtje stonden de mooie woorden "Dankzij de goede prestaties van Lotus hebben we besloten om opnieuw naar België te komen om één of meerdere nieuwe hengsten te zoeken".
Een mooier compliment kan je als fokker wellicht niet krijgen.

En aldus, de week voor de Centrale Hengstenkeuring arriveerde Ignacio Alliende in België. Twee dagen voor de keuring hebben we met hem een aantal fokkers en hengstenhouders bezocht en na de Hengstenkeuring in Ghlin maakte Ignacio zijn beslissing om twee nieuwe hengsten naar Zuid-Amerika te laten overvliegen!

Tijdens onze rondrit vertelde Ignacio ons dat Lotus intussen zo'n 150 nakomelingen heeft - min of meer, want de exacte aantallen in de trekpaardenstapel van in totaal zo'n 1200 stuks kent hij niet! De vierde jaargang veulens van Lotus werd intussen geboren, opnieuw een 50-tal. Nog geen enkele nakomeling van Lotus werd verkocht, zowel alle merrie- als hengstveulens worden aangehouden als toekomstige fokpaarden.
Verder zijn ze op hun Stoeterij momenteel aan het experimenteren met het invriezen van sperma in samenwerking met de Universiteit van Chili. We zijn als 'kleine fokkerij' dan ook bijzonder trots en vereerd dat onze Lotus op een dergelijk bedrijf terecht gekomen is.

We wensen Ignacio - en de hengsten! - alvast veel succes in het vervolg van dit Chileens Belgisch Trekpaarden-avontuur!

Voor de geïnteresseerden: de hengsten die naar Chili vertrokken zijn: Udo van 't Roetaart - blauwschimmel - °2009 - vader: Iwan van Aardenhof, moeder: Charlot van 't Roetaart (v. Jim van Niesenhof) en Hugo de Woude - bruinschimmel - °2010 - vader: Bonarius van 't Zand, moeder: Eva van de Schuitenberg (v. Udo van den Houwenberg).
Hieronder enkele foto's van de hengsten enkele dagen na aankomst in hun nieuwe thuisland waar ze opnieuw een maand in quarantaine moeten verblijven. Er vanuit gaande dat dit allemaal goed verloopt, start voor hen het dekseizoen in september!


Op de foto's:
1. Ignacio en zijn oudste kleindochter met Udo van 't Roetaart
2. De dochter van Ignacio bij Hugo de Woude
3. De vrouw van Ignacio en kleindochter die duidelijk niet bang is van de 'grote Belgen'!


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

UdoHugoUdo

« ga terug