Historie Stal Groenenbroek


TULP van de Vosberg
Tulp


LILLI van de Vosberg
Lilli


ZITA van de Vosberg
Zita

Van de Vosberg naar Groenenbroek


Alma van de Lindehoef is sinds maart 2004 het enige trekpaard op stal, maar dat duurt niet lang... In mei 2004 worden niet n, niet twee, maar drie merries tegelijk aangekocht! Drie merries, gefokt bij Alfons De Backer in Rumst, drie merries uit dezelfde bloedlijn : Tulp, Lilli en Zita van de Vosberg, respectievelijk 7, 4 en 3 jaar.
Tulp en Lilli zijn twee volle zussen, gefokt uit de kampioene 1997 Zita van de Reep en de kampioen 1993 Emir van Terbekenhof. In hun voorouders vinden we Tom van de Reep, Baron van 't Brouwerijhof, Supra van Terbekenhof, Wilma van Berendrecht,...
De derde merrie Zita, is een dochter van Tulp en Albion van de Vosberg.

Hun fokker, Alfons De Backer

De gebroeders De Backer hebben kwaliteit als ordewoord, dat nogmaals duidelijk onderstreept is met hun zesde kampioenstitel in 1997. Op dezelfde dag winnen ze bovendien met hun lot van drie merries en behalen ze nog vijf eerste prijzen, twee tweede plaatsen, drie derde plaatsen,... kortom een ongevenaard succes. Mede door de gezondheidsproblemen van Fons, wordt de fokkerij de Vosberg stilaan afgebouwd. Fons blijft zijn behulpzame omgeving erg erkentelijk en gunt hen 'de eerste keuze bij verkoop' (en hij hield zich aan zijn woord). Zodoende komen de drie prachtige Vosberg-merries in mei 2004 terecht op 't Groenenbroek.
Lilli, die er reeds op 25 april haar eerste veulen geworpen heeft, mag alzo blijven. Dat veulen krijgt de naam Expo van 't Groenenbroek en brengt hiermee, na vier jaar onderbreking, de stalnaam 'van 't Groenenbroek" terug in het stamboek.


« vorige    |    vervolg »