Historie Stal Groenenbroek


Weer inbreng van nieuw bloed - Peggy en Lorette van de Reep


Foto: Antoine Hallet
Lorette te Zandhoven in 1998
merries 5 en 6 jaar - km - 1e


Foto: Antoine Hallet
Vera te Vilvoorde in 1994
merrieveulens - km - 1e


Foto: Antoine Hallet
Bart te Zandhoven in 1996
hengsten 2 jaar - 1e
Naast de eigen kweek, vindt Frans het tijd om weer wat uitheems bloed in zijn fokkerij te brengen. In 1992 koopt hij bij Frans De Paep in Kontich Peggy van de Reep met haar veulen Lorette. Toch stammen zij andermaal uit de overbekende Salmonsart-lijn, want Peggy's moeder, Fabiola van de Reep is een Emir-dochter, maar ook dochter van de uitstekende en zeer gekende Lorette de Schoeringe, die tevens de moeder is van de naar Nederland gexporteerde dekhengst en kleurvererver Romeo van de Reep.
Peggy is reeds elf als ze op 't Groenenbroek komt en heeft bij haar fokker reeds bewezen een prima kweekmerrie te zijn.
Ook haar zuigeling Lorette, door Jan uit de Linde, mag er wezen. Ze wint op vele prijskampen. Haar eerste nakomeling in 1995 is Marijke van 't Groenenbroek, door Emir van Terbekenhof. Dit veulen verhuist naar het Waalse Petit-Roeulx bij Alain Petit. Lorette's volgende telgen Kris in 96 en Bea in 97 zijn beide van Tom van de Reep. Bea vertrekt in 1998, na haar jeugdkampioenschap te Stabroek, naar Robert Staquet in Haine St-Pierre. Het laatste veulen dat Lorette in 98 op 't Groenenbroek werpt is Star, genoemd naar zijn vader Star van 't Bloemenhof. In 1999 wordt ze verkocht aan de gebroeders van Hoorebeke te Evergem, waar ze nog steeds dienst doet als uitstekende fokmerrie.

Ook Peggy van Reep brengt er nog enkele veulens ter wereld: in 93 Vera door Jan uit de Linde en in 94 Bart door Emir van Terbekenhof. Deze Bart blijkt een echte belofte en Frans denkt eraan om alsnog hengstenboer te worden, maar dat zint de jonge hengst niet, want op de centrale keuring mankt hij en wordt afgekeurd. En dat zal hij geweten hebben, want Bart gaat nu als ruin door het leven en loopt alle dagen in het gareel bij Jef Vervoort in Wommelgem.
Peggy's laatste veulens dateren uit 96 en 97. Met haar laatste veulen Bavo wordt Peggy verkocht aan een paardenmelkerij te Ekeren. Els geeft in 2000 haar eerste veulen van Arco van Kraayenstein, in 2002 geeft ze opnieuw een veulen van deze hengst en samen met dit veulen wordt ze verkocht aan Het Brabanderhof in Lier waar ze ingezet wordt voor de melkproductie.

« vorige    |    vervolg »