Historie Stal Groenenbroek


Josefien en Alma


Josefien (januari 2004)

Josefien van 't Mikerf

Maar de stal in Ranst loopt ondertussen stilaan leeg en Frans moet weer merries aankopen om kweker te blijven. In 2001 trekt hij naar de kinderboerderij Het Mikerf te Brasschaat, want daar loopt sinds 1990 zijn eigen fokproduct Dorien van 't Groenenbroek. Dorien, dochter van Fabiola en dus kleindochter van de stammoeder van zijn stal, Wilmine de la Pasquiert, zoogt er Josefien van 't Mikerf. Dat veulen koopt Frans aan want op die manier krijgt hij terug de oorspronkelijke bloedlijn van 't Groenenbroek in handen, een waardige bloedlijn die niet zomaar mag uitsterven.


Alma op de officile prijskamp te Zandhoven 2003

Alma van de Lindehoef

Josefien krijgt in december 2002 het gezelschap van Alma van de Lindehoef, een Nederlands fokproduct van Harrie van der Heyden uit Vessem. En naar gewoonte heeft Frans bij zijn laatste aanschaf degelijk rekening gehouden met de afstamming. Alma is een nakomeling van Lord van de Klaverhoeve, Nederlands kampioen 2002, en zodoende ook van Nederlands topstamhengst Udo van den Houwenberg. En diens bloed voert terug naar de elitemerrie buiten categorie Vera van Popkensburg (Nederlands kampioene 1976 en beste kweekmerrie 1980-82-84-86-90) en naar de evenzeer verdienstelijke Junior van 't Hooghof, vader van .... die andere stammoeder van 't Groenenbroek Mit van de Lindehoeve.

Alma is sinds maart 2004 weer de enige trekpaardmerrie op 't Groenenbroek, want Josefien werd terug verkocht. Maar niet voor lang...

Foto: Ton van der Weerden             Foto: KVTH
Lord van de Klaverhoeve, kampioen NL 2002             Udo van den Houwenberg


« vorige    |    vervolg »