Historie Stal Groenenbroek


Zomer 2004, begin van een nieuwe start


Eerste prijskamp meteen een succes
Op 5 september werden Zita, Lilli en Tulp voor het eerst aan de buitenwereld getoond. Tijdens PromInAnt ging in Geel de Antwerpse provinciale prijskamp door. De drie merries bewezen stuk voor stuk geen miskopen te zijn, Tulp van de Vosberg, provinciaal kampioene, Geel 2004 want ze keerden naar huis met twee tweede en een eerste plaats. Ook als lot van drie lieten ze zich opmerken en werden tweede geplaatst. Later op de dag vond het kampioenschap plaats en dat werd gewonnen door ... Tulp van de Vosberg!

Expo goes America
Lilli's eerste veulen, Expo van 't Groenenbroek, viel in de smaak bij Karen Gruner en Colleen Michaels die in juli een bezoek aan ons land brachten. Zelfs zo goed dat werd besloten Expo mee te nemen naar Amerika! En zo stapte Expo in oktober op het vliegtuig richting Ohio. Volgens de laatste berichten stelt hij het erg goed bij zijn eigenares.

Vier veulens in 2005
Alma en de drie nieuwe aanwinsten werden gedekt en werden alle vier drachtig, van drie verschillende hengsten. Zo werden in de lente van 2005 twee merrieveulens en twee hengstveulens geboren. Alle vier blijven ze hun eerste levensjaar op hun geboortestal, tot Udo (Alma x Udo van 't Roetaart) eind 2006 zijn talent als springpaard wil testen met een sprong over de voederbak. Zo bleef Lotus als enige achter met zijn twee merries Annelies II en Myra.

Een jaar later toch een tegenslag voor Lotus die niet gekeurd raakt op de Centrale Hengstenkeuring. Hij krijgt echter een buitengewone kans in Chili. Op een domein van 4500 hectare met zo'n 1200 paarden moet hij voor de nodige bloedvernieuwing zorgen.


« vorige    |    vervolg »