Historie Stal Groenenbroek


Fabiola
Fabiola na haar eerste prijs in 1985

Eva
Eva op de nationale prijskamp in 1990

Na de aankoop volgt eigen kweek


Uit zijn eerste aankoop Wilmine de la Pasquiert fokt Frans Beullens in 1980 zijn eerste stamboekveulen Fabiola van 't Groenenbroek, die het goede bloed van moederskant combineert met Albion van de Leugenberg, een afstammeling van o.a. Ketty de Barsdam, kampioene 1967 en verschillende jaren beste kweekmerrie, en Toto de Teignies, kampioen 1958 en beste raeur in 64, 65 en 66.

Fabiola's uitstekende komaf vertaalt ze in succesvolle resultaten op de nationale prijskampen: eerste in 1982, '83 n '85. Meer nog, ze heeft ook moeders goede kweekcapaciteiten gerfd. Vijf jaar wordt ze gepaard aan de kampioen van 1984 Rivaal van de Merodedreef, en daaruit zijn geboren de veulens van 't Groenenbroek: Joost in 84, Dorien in 85, Ideal in 86, Eva in 87 en Marco in 88. Fabiola's laatste veulen, ditmaal door Tom van de Reep, is Elien in 1990.


Dorien werpt in 1989 haar eerste veulen Annemie dat wordt verkocht aan Clara Conings te Aartselaar. Hierna wordt Dorien een vast werkpaard op de kinderboerderij Het Mikerf in Brasschaat. Ook Eva is een waardige Groenenbroek-telg: als driejarige merrie behaalt ze de eerste prijs op de nationale prijskamp en dat zet Jos Verhoeven uit Duffel aan om deze prachtige jonge merrie aan te schaffen.
« vorige    |    vervolg »