Historie Stal GroenenbroekMit met haar veulen Annelies


Foto: Antoine Hallet
Annelies na haar kampioenstitel in Vilvoorde in 1993Ook in Doornik werd ze in 1993 kampioeneAnnelies op de nationale prijskamp in 1994Annelies te Vilvoorde in 1994

Annelies is de trots van de stal


Annelies van 't Groenenbroek is de merrie die Frans en zijn familie het meest voldoening schenkt, ook de merrie die de naam van 't Groenenbroek op menig kampioenenlijst plaatst. De mooie donkere vosschimmel Annelies is op 9 juni 1985 geboren uit Mit van de Lindehoeve door Baron van de Maasvallei. Al vanaf haar eerste levenslicht weet ze iedereen te bekoren en wordt ze genoemd naar de eerste kleindochter van Frans. Via haar moeder heeft ze een hele resem kampioenen in haar origine, maar ook haar vader doet niet onder als afstammeling van de kampioenen Baron van 't Brouwerijhof in 78, Lucifer de Beauvoir in 59, Fifils du Chteau in 55 en Wallon de Libenne in 51. Annelies groeit uit tot een formidabele merrie, zeer massaal, met enorme afmetingen en zware benen die ze perfect gebruikt. Vier jaar bereikt ze de finale van het Belgisch kampioenschap, vier keer is ze kandidaat voor de hoogste onderscheiding van kampioene maar, tot grote spijt van Frans n vele liefhebbers, heeft ze die titel nooit mogen dragen. Haar bekroning tot kampioene van Vilvoorde in 1993 is een welverdiende troostprijs.

Met twee dochters in kampioenschap


Ook haar afstammelingen schenken de hoogste voldoening. Op de nationale prijskamp van 95 wordt Annelies voor de titelrace zelfs vergezeld door haar twee dochters Rita en Conny! Slechts weinige fokkers hebben ooit het geluk gesmaakt om drie eigen kweekproducten gelijktijdig voor te stellen in het Belgisch kampioenschap. Dat is pas het ware bewijs van de kunde en het doorzicht van Frans Beullens in de delicate materie van het fokken.

Annelies brengt zeven veulens ter wereld. Haar eerste vier hebben Tom van Reep als vader. Uit 1989 is Rita van 't Groenenbroek, ze valt in het prijskampcircuit op door haar macht, type en imponerende bewegingen. Zij maakt vooral carrire bij de gebroeders De Backer, aan wie ze als jaarlinge verkocht is. Haar tweede uit 1991 is Conny van 't Groenenbroek, een grote bruinschimmel met lange lijnen en harde benen, die regelmatig aan de kop staat op provinciale en nationale prijskampen.
Haar volgende Kastar uit 92 komt net als Rita terecht in de stal van De Backer waarbij hij in 1995 te Oud-Heverlee goedgekeurd wordt voor de dekdienst. Linus uit 94, moet als 30-maander afgemaakt worden na een ongeval in de weide. Door de kampioen 93 Emir van Terbekenhof wordt Sam verwekt; maar de volgende jaren is weer Tom van de Reep de partner van Annelies, waaruit Bruno in 96 en Brenda in 97 geboren worden.
Brenda blijft in haar geboortestal, maar de zware bevalling van haar eerste veulen in 2001 betekent niet alleen de dood van het veulen, maar ook van deze laatste Annelies-dochter.

Voor haar uitstekende productie krijgt Annelies van 't Groenenbroek op de nationale prijskamp van 1995 de gepaste waardering in de reeks kweekmerries.

                 
Rita op de nationale prijskamp in 1993             Conny op de nationale prijskamp in 1995


« vorige    |    vervolg »