Algemeen   |   Palmares   |   Fokkerij   |   Nieuws & Foto's   |   Stamboom

Annelies II van 't Groenenbroek 2005/785

°29/05/2005 - bruinschimmel - Merrie

Na 8 jaar terug een Groenenbroek-merrietje

Na Expo in 2004, schenkt Lilli op 29 mei 2005 het leven aan een merrieveulen. Annelies was een groot zwaar veulen met veel levenskracht. Enkele dagen na de geboorte dreigde het mis te gaan, maar gelukkig spartelde ze zichzelf erdoor! Het was al van 1997 geleden dat er nog een "van 't Groenenbroek" merrieveulen ingeschreven werd. Daarom kreeg het eerste merrieveulen van 2005 - als teken van deze nieuwe start - de naam Annelies (II), genoemd naar de vosschimmel topmerrie van weleer..

Annelies II blinkt uit in type en rasuitstraling. Ze heeft een magnifieke bovenlijn, diep middenstuk, een aansprekend hoofd en ze staat op goed gesteld beenwerk. Ze behaalt op prijskampen meerdere goede resultaten waaronder de eerste plaats in de grote maat tijdens de Officiële prijskamp in Pulderbos als tweejarige merrie.

Haar vader Lars

Lars is een bekende Nederlandse hengst die ook in België voor enkele opmerkelijke nakomelingen heeft gezorgd, waaronder reeds twee goedgekeurde zonen. Lars is een bruinschimmelhengst met een stokmaat van 1m70. Het is een zeer rastypische hengst met vloeiende lijnen en ideale aansluitingen. Hij heeft correct en droog beenwerk dat hij vlot weet te gebruiken. Op zijn palmares prijken reeds verschillende eerste prijzen, zowel nationaal als internationaal.


Annelies II met haar eerste veulen (juni 2009)

Via het menu bovenaan kan u nog extra informatie bekijken over Annelies II van 't Groenenbroek.

« ga terug