Nieuws : Prettige feesten !


Het jaar loopt alweer ten einde en dan krijgt u zoals gewoonlijk ons korte jaaroverzicht! Maar eerst wensen we u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar met uiteraard ook in 2010 veel trekpaardenplezier!Met spanning keken we dit voorjaar uit naar de veulens, iets meer dan de vorige jaren aangezien er voor het eerst sinds lange tijd weer 'tweede-generatie-Groenenbroek-veulens' zouden geboren worden. En de merries Annelies II en Myra van 't Groenenbroek deden het beide voortreffelijk. Om te beginnen uiteraard door allebei een merrieveulen op de wereld te zetten! Maar zeker ook omdat ze hun moederrol vanaf dag één perfect uitvoerden.
Verder kreeg ook Lilli een merrieveulen, terwijl Zita's vijfde veulen een hengstje bleek.

Volgend jaar worden drie veulens verwacht, voor Lilli werd het opnieuw Iwan van Aardenhof. Annelies en Myra geraakten op het laatste nippertje nog drachtig van Pol van Hansevelde, hun veulens verwachten we pas in juli terwijl Lilli reeds voor april is uitgerekend.

Dit jaar gingen we slechts tweemaal 'op stap'. De jaarmarkt in Nijlen leverde een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles en later op de dag ook nog de beker als mooiste lot van drie. Naar de officiële prijskamp in Pulderbos gingen enkel Myra en Annelies II mee, met een 3e en 5e plaats en voor beide merries een eerste categorie was ook dat een mooie uitslag.
Verder maakte veulen Mina een uitstap naar Nederland, na te zijn geselecteerd voor de Veiling van Maren Kessel. De verkoop ging niet door, maar niet getreurd want we zijn ervan overtuigd dat dit mooie merrieveulen zich nog meermaals zal bewijzen.

In het buitenland... twee hengsten maken furore..
- Lotus in Chili waar 68 merries van hem drachtig werden, en welke veulens op dit moment volop geboren worden!
- Anthos in Frankrijk door de goedkeuring voor dekseizoen 2010 te behalen bij het Trait Auxois en een nieuwe thuis te vinden bij Le Syndicat Auxois.
Maar ook de merries doen het goed, met super resultaten voor Eva II, Alma en Elien II.

Nu kijken we nog uit naar Vic, net als Anthos, Eva II en Elien II een veulen van 2007. De bruine zoon van Zita zou voor dekseizoen 2010 ter keuring worden gebracht bij het Ardenner stamboek door zijn eigenaars familie Goosse uit het Waalse Mabompré. Definitief bekend is dat echter nog niet... wordt ongetwijfeld vervolgd...
En zo hebben we ook in 2010 weer heel wat om naar uit te kijken !« ga terug