Nieuws : Vic... fantastique...


Het is makkelijk om 'eigen' paarden op te hemelen, maar in dit geval overdrijven we niet als we zeggen dat Vic van 't Groenenbroek een goede hengst is...

De eigenaars van Vic, de gebroeders Goosse, waren steeds vol lof wanneer we hen ergens tegen kwamen. Op zaterdag 5 maart zijn we het zelf gaan beoordelen tijdens de hengstenkeuring van het Ardenner stamboek in Libramont. De verre trip was niet voor niets, want het is bijzonder fijn om te zien dat een fokproduct het zo goed heeft gedaan.
Het was geleden van oktober 2008 dat we Vic zagen en hij is uitgegroeid tot een goed gelijnd paard met goede verhoudingen en sterke verbindingen. Hij heeft een aansprekend hoofd en goede schouder. De stap is goed en hij showt een vlotte draf met een sterk ondertredend achterbeen. 

Vic is een donkerbruine zoon van Buffalo van 't Camillenhof en onze merrie Zita (nu drachtig van Tijn). Hij werd geboren in 2007 en vorig jaar voor het eerst goedgekeurd. Komende maanden worden een tiental veulens van hem verwacht.

We wensen familie Goosse verder nog veel succes en hopen dat Vic een bijdrage kan leveren aan hun fokkerij.


Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.« ga terug