Nieuws : Onze beste wensen voor het nieuwe jaar !


Het jaar 2011 zit er bijna op. Overal worden de jaarverslagen opgemaakt en ook bij ons is het inmiddels een traditie een kort overzichtje te maken!

Het jaar begon natuurlijk met de fantastische overwinning van Noor van 't Groenenbroek tijdens de Nationale Prijskamp die op 16 januari doorging te Gent. Een betere start hadden we niet kunnen nemen en gelukkig bleef het daar ook niet bij. 
Tijdens onze jaarlijkse deelname in Nijlen konden we huiswaarts keren met drie koppaarden (Noor, Mina en Annelies) en nog een mooie tweede en derde plaats voor Zita en Iris. In september was er de Provinciale prijskamp in Wiekevorst waar we met "slechts" twee paarden deelnamen: Noor moest genoegen nemen met de tweede plaats en Iris werd zesde.
Ook op de Officiële prijskamp in Pulderbos vertegenwoordigden enkel deze tweejarige merries onze stal: terug goud voor Noor en een vierde plaats voor Iris, met voor beide een eerste categorie. 

Een aantal paarden verlieten dit jaar de stal: Rani vertrok naar Duitsland, Mina naar Nederland en Rien en Lucas bleven in België. Over deze en eerder verkochte paarden kregen we leuke berichten over de belevenissen en prestaties (zie elders op de website). Een speciale vermelding nog over Vic van 't Groenenbroek, die voor het tweede jaar werd goedgekeurd bij het Ardenner stamboek. In maart bezochten we de hengstenkeuring en waren we aangenaam verrast over hoe deze bruine hengst is uitgegroeid. Later op het jaar kregen we ook lovende woorden over zijn eerste nakomelingen, het enige minpunt daarover was dat ze misschien wel te groot zouden worden voor het Ardenner ras! 

Er werden dit jaar twee veulens geboren: een halfbroer van Vic en opnieuw een bruine uit Zita. Deze Arne overtrof alle verwachtingen en staat in opfok bij Willem Bal in Nederland, en uiteraard waren we ook bijzonder tevreden met de geboorte van het merrieveulentje Birthe dat een nieuwe thuis vond in Slovenië.

Dan werd ook de familie uitgebreid met een nieuwe telg: Jul is het vierde achterkleinkindje van Frans en Mit dat werd geboren. Benieuwd of hij net als zijn zusje Noor en mama Dorien de liefde voor de paarden zal meegekregen hebben. 

Komend jaar verwachten we opnieuw twee veulentjes: Zita is drachtig van de zwarte Harie van het Rijkelhof voor begin mei en in juli verwachten we uit Myra een veulen van de blauwschimmel Bonarius van 't Zand

Dan rest ons niets behalve u een gezellige eindejaarsperiode te wensen en een fantastisch nieuw jaar!  Tot in 2012!Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.« ga terug