Nieuws : Noor eerste tijdens dé nationale


De nationale prijskamp, een hoogdag in trekpaardenland! Het was van 2006 geleden dat wij nog eens deelnamen, toen werd ons beste resultaat neergezet door Lilli van de Vosberg. Ze werd tweede bij de vijfjarige merries, achter de latere reservekampioene zo bleek.

Zondag 16 januari 2011 stond de 116de Nationale prijskamp op het programma tijdens de landbouwbeurs Agriflanders in Flanders Expo te Gent. Dit evenement was tevens de start van het jubileumjaar van het trekpaardenstamboek dat dit jaar haar 125-jarig bestaan viert. Reden te meer om na al die jaren nog eens deel te nemen!

Met de drie jonge merries Noor, Mina en Iris vertrokken we naar Gent. Zonder al te veel verwachtingen, want tijdens dé Nationale komt immers de ganse top van België aan de start...
Wat een vreugde dan ook toen Noor (dochter Lilli!) de kopplaats behaalde in de grote middenmaat!!
Mina en Iris behaalden elk de zesde plaats in de kleine middenmaat en de kleine maat. Beiden kregen in hun reeks af te rekenen met verschillende merries die op de provinciale selectieprijskampen de kop deden.
Verder was deze deelname ook vooral een goede oefening.. voor het eerst een prijskamp binnen, in een hal met veel licht, lawaai, mensen en andere paarden die al even zenuwachtig waren!

Met deze eerste plaats van Noor kunnen we alleen maar heel erg tevreden en trots zijn!
Een betere start van het nieuwe jaar hadden we niet durven dromen!

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Iris tijdens de ereronde (foto © Agriflanders.be)

« ga terug