Nieuws : (Voorlopig) 3 veulens in 2013


Met bijzondere tevredenheid kunnen we meedelen dat we voor komend jaar al zeker 3 veulens verwachten! Op het resultaat bij Myra is het nog even wachten, maar we houden het sowieso bij deze ene poging om te trachten de geboorte van haar veulen terug iets vroeger op het jaar te krijgen.
Als alles verder goed blijft gaan, worden in 2013 onderstaande combinaties geboren:

2x Matteo

Voor Zita en Annelies kozen we de vierjarige blauwschimmel hengst Matteo van 't Rietenhof. Zijn eerste veulens werden dit jaar geboren en zagen er veelbelovend uit. Zelf is hij een grootramige en mannelijke hengst met een uitmuntende moederlijn (Justine x Lotte van 't Rietenhof x Aster van den Oudenbos x Tulp van 't Cleihof) en de Keur Preferent hengst Iwan van Aardenhof als vader (ook de vader van onze Noor).

Noor x Kondor

Voor onze driejarige Noor is de keuze gevallen op Kondor van 't Keerkenhof (v. Koss uit de Vinkenpeel), een hengst die ons van jongsaf heeft weten te bekoren en met bovendien een zeldzame bloedvoering. Aan moederskant werd Pia van 't Keerkenhof geboren uit de legendarische Buffalo van 't Zwaluwnest en de oud-kampioene Amazone van 't Keerkenhof. Pia is tevens de moeder van ondermeer de oud-Belgisch kampioene Marina van 't Keerkenhof.


We mogen niet nalaten de hengstenhouders te bedanken voor hun uitstekende en professionele begeleiding van onze merries. We kijken alvast uit naar de volgende (drukke) lente waarin we hopelijk 3 (misschien 4) gezonde veulens mogen verwelkomen.

Inmiddels is ook beslist dat we de beide merrieveulens die dit jaar werden geboren, Jenna en Kyra, voorlopig zelf zullen aanhouden met het oog op de toekomst.

Foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Matteo van 't RietenhofKondor van 't Keerkenhof

« ga terug